Google PlusFacebook
За поръчки: +359 883 33 56 58
  Сгъваеми стъклени системи за тераси, балкони и зимни градини - Глас Системс - +359 88 333 5658

  Плъзгаща система - нисък праг

    

     Плъзгащата система с нисък праг, наречена още 5 релсова система, се прилага основно на места, където не трябва да има висок такъв, който ще трябва да се прескача. Подходяща е за:

  • остъкляване на заведения;
  • разделяне на трапезарията от дневната;
  • остъкляване на тераси и балкони.

   

   

   

  ЕЛЕМЕНТИ НА СИСТЕМАТА

   

     Рамката на системата се образува от долен и горен профил и два вертикални профила по краищата. Основно водещите профили са долният и горният, носещ е само долният. При остъкляване с тази система може да се използва стъкло както 8 мм., така и 10 мм.


  НОСЕЩ ПРОФИЛ НА СТЪКЛАТА

   

     Стъклото се залепва с високоякостен силикон към долния носещ стъклото профил,  който е висок 10 см. Стъклото влиза в профила 2 см. навътре плътно. В долната част на същия профил се монтира лагерна ролка, която е предназначена за профила, благодарение на което става движението на стъклото. При затварянето стъклата се дърпат един друг благодарение на завършващите капачки, които се монтират на профила носещ стъклото. Стъклата могат да се движат както наляво, така и на дясно като при отворено положение стъклата се събират в избраната посока без да се въртят. Тежестта на едно крило е между 25 - 30 кг. на кв. метър. Тази система не позволява овално приложение.

   

  РАЗМЕРИ НА ПРОФИЛИТЕ

   

  • долен профил - ширина 10.5 см., височина 8 мм.;
  • горен профил - ширина 10.5 см. От горе на долу пада 5 см.;
  • страничен профил - широчина 10.5 см. на 5 см.;
  • профил носещ стъклото - височина 10 см. и широчина 18 мм. В горната част на профила влиза стъклото в долната част движещата ролка, която сама по себе си е регулируема;
  • профил между стъклата - широчина 13 мм. с канал за четка, в който се монтира четката осигуряваща уплътнението при затворено положение по вертикалата.

  РЕЛСИ

   

     Системата има 2 релси - долна и горна. В горната и долната релса има 5 канала, по които се движат самите стъкла. Всяко стъкло се движи по собствения си канал. Отваряемостта се определя в зависимост от помещението, като може да се отварят и на двете страни.

   

  ПЛЪЗГАЩИ КРИЛА

   

     Броят на крилата няма ограничение. Максималният размер на широчината на стъклата може да бъде до 1 м. Височина на стъклото до 3 м.